Φυγοκεντρικοί μεταλλοθερμικοί SHS COS-CR-FE-NI-MN- (Χ) κράματα (4)

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-06-28
Η ανάλυση των δομικών συστατικών των ληφθέντων κραμάτων έδειξε ότι αυτές οι Ησίτες αποτελούνται από δύο φάσεις: ένα στερεό διάλυμα με βάση το γ

αFE και ένα στερεό διάλυμα με βάση τη β Ρ/phase (NIAL Intermetallic Composition).--Το μέγεθος των δομικών συστατικών (50-100nm) καθιστά αδύνατη τη συλλογή δεδομένων EDS. Από την άποψη αυτή, ήταν ενδιαφέρον να μελετηθεί η σύνθεση της μήτρας και των νανοφροπιτών διασκορπισμένων. Η σύνθετη δομή που λαμβάνεται νανοκλίμακας είναι άτυπα των μελετήθηκαν HEAs και, στο μέλλον, τέτοιες συνθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά υλικά για διάφορες εφαρμογές.

 

~Synthesis των ηθοποιών NiCrCoFeMn - (Ti-Si-Β (C)) HEAs

 

Η παρασκευή χυτών HEAs ενισχυμένο με βορίδιο πυρίτιο χρησιμοποιώντας την εισαγωγή ενός σύνθετου τροποποιητή με βάση Ti-Si -Β (C) του συστήματος μέσα στο πράσινο μίγμα με τη μέθοδο metallothermic SHS είχε μελετηθεί πρώτη φορά. Ο κύριος στόχος είναι να παράσχει μια ελεγχόμενη σύνθεση φάσης και να ληφθεί μια δεδομένη δομή που αποτελείται από HEA MATRIX (CO-CR-FE-NI-MN) και την ενίσχυση των ιζημάτων που βασίζονται σε μεταλλικά βαρίδια και πυριτικά (Ti (Cr) C, Ti (Cr) B2, Ti5Si3, κλπ.). Τα περισσότερα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη μελετημένη σύνθεση είναι αντιδραστικές και μπορούν να έχουν αμοιβαία επίδραση στην εμφάνιση χημικών αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης της σύνθεσης στο κύμα καύσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η NICRCOFBENT HE, επίσης γνωστή ως κράμα Cantor, αποτελεί τη βάση του τι τώρα αναφέρεται ως η οικογένεια των HEY και είναι πολυφασία. Εντούτοις, έδειξε προηγουμένως ότι το NicRcofprement κράμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παρασκευάσματος που παρασκευάζεται με τη χρήση μεταλλοθελεικών SHS [33, 34], διαθέτει ιδιότητες χαμηλής αντοχής [4]. Επομένως, ο σχηματισμός νέων δομικών στοιχείων μπορεί να βελτιώσει τις ιδιότητες αντοχής των HEY του συστήματος CO-CR-FE-MN. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον προσδιορισμό και τη δοκιμή των καθεστώτων σύνθεση Συνεργασίας Cr-Fe-Ni-Mn HEAs ενισχύεται από βορίδιο πυρίτιο χρησιμοποιώντας την εισαγωγή του Ti-Si-Β (C) σύμπλοκο τροποποιητή.

 

 22.png

αντίδραση33.pngΗ SHS μπορεί να αντιπροσωπεύεται από το ακόλουθο σχήμα:

 

A βίντεο καταγραφή της διαδικασίας καύσης της μελετημένων συνθέσεων έδειξε ότι, για α

0-8% κ.β., το πράσινο μίγμα ήταν σε θέση να κάψει και, ως εκ τούτου, η ρίχνει προϊόντα καύσης σχηματίστηκαν. Ωστόσο, για ένα% 6-8% κατά βάρος, τα προετοιμασμένα δείγματα εμφάνισαν χαμηλή πλαστικότητα και θραύστηκαν υπό επιπτώσεις. SEM μελέτες αυτών των κραμάτων αποκάλυψε τις ιζήματα των φάσεων καρβιδίου και βοριδίου στη μάζα του υλικού, συμπεριλαμβανομένων σύμπλοκο διαμεταλλικών ενώσεων, η οποία προφανώς είναι ο λόγος για την αυξημένη ευθραυστότητα. Έτσι, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι συνθέσεις με ένα 6% είναι πιο ελπιδοφόρα για περαιτέρω έρευνα.

 44.png

=for α=6% και<30 g , σχηματίστηκαν πλινθώματα με διαχωρισμό διαυγούς φάσης. Μια αύξηση στην α οδήγησε σε αισθητή μείωση στην καύση ταχύτητα (Σχ. 4).

 

Πρόκειται για γνωστό ότι NiCrCoFeMn HEAs έχουν ένα ενιαίο<phase δομή και κατέχουν αυξημένη πλαστικότητα [3-6]. Η εισαγωγή α [Ti-SI-B (С)] στη σύνθεση του πράσινου μείγματος καθιστά δυνατή τον έλεγχο του σχηματισμού σύνθετης δομής που αποτελείται από ομοιογενή μήτρα με βάση τις Ηχύπους και την ενίσχυση των δομικών εγκλεισμάτων. Η ελεγχόμενη προσθήκη συστατικών \"φωτός\" μειώνει την πυκνότητα των ληφθείσα ηχάρα και αυξάνει τα φυσικά τους χαρακτηριστικά. Η ταυτόχρονη εισαγωγή του>

silicon και βόριο συμβάλλει στην αύξηση της αντίστασης στην οξείδωση των κραμάτων. 

- 

 55.png

in πειράματα σχετικά με την αλλαγή της φυγόκεντρης επιτάχυνσης εντός της περιοχής 20-70 g, το εύρος βέλτιστη των 65 ± 5 g για τη σύνθεση των κραμάτων αυτού του συστήματος βρέθηκε. Οι αυξημένες τιμές του α (σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες) εξηγείται από την παρούσα πυρίμαχα συστατικά όπως βορίδια και πυριτίδια στη σύνθεση .

 

Figure 5 δείχνει το πρότυπο XRD χαρακτηριστικό της NiCrCoFeMn- (Ti-Si-B C) () HEAs. Τα κράματα αποτελούνται μόνο από δύο φάσεις: αfe (BCC) και γfe (FCC). Η ανάλυση XRD δεν αποκάλυψε πρόσθετες φάσεις. Προφανώς, η συγκέντρωση των δομικών ιζημάτων ήταν κάτω από το όριο ευαισθησίας της μεθόδου. Η αύξηση της περίπλοκης περιεκτικότητας σε σύνθετο τροποποιητή οδηγεί σε μια ασήμαντη αλλαγή στα κλάσματα των σχηματισμένων στερεών διαλυμάτων.

 

--

 

sem που παρουσιάζονται στο σχήμα 6 υποδεικνύουν ομοιογενείς δομές των νικωρκωμάτων κράματα που λαμβάνεται με πρόσθετο TI-SI-B (γ). Χάρτες στοιχείων (εικ. 7-9) αποκάλυψε νέα δομικά δομικά ιζήματα στη μήτρα.


\\n

Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top