Λειτουργία και συντήρηση του συστήματος καθοδικής προστασίας (1)

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-07-02

1.prepation και αποδοχή της καθοδικής προστασίας Πριν από τη θέση σε λειτουργία

ένδεια καθοδική προστασία τίθεται σε λειτουργία, ο αγωγός που πρόκειται να προστατευθεί πρέπει να επιθεωρείται. Εάν δεν υπάρχει μόνωση, δεν υπάρχει προστασία. Πριν από την εφαρμογή του ρεύματος της καθοδικής προστασίας, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα μόνωσης του αγωγού είναι σωστή. Δεν πρέπει να υπάρχουν σημεία διαρροής στην επιφάνεια του αγωγού και ο προστατευόμενος αγωγός πρέπει να έχει συνεχή αγωγιμότητα.


2. Καθημερινή συντήρηση και διαχείριση του σταθμού καθοδικής προστασίας

check Η σταθερότητα του κυκλώματος ηλεκτρικού εξοπλισμού, η ορθότητα της εγκατάστασης, τα ηλεκτρικά εξαρτήματα είτε υπάρχουν μηχανικά εμπόδια. Ελέγξτε αν η ασφάλεια της ασφάλειας στην πλακέτα διανομής συνδέεται σωστά σύμφωνα με τους κανονισμούς. Παρατηρήστε το ηλεκτρικό όργανο, καταγράψτε το ρεύμα εξόδου και την ηλεκτροκίνητη πιθανή τιμή στην ειδική φόρμα και ελέγξτε αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή σε σύγκριση με την προηγούμενη εγγραφή. Ελέγχετε τακτικά τη γείωση της γείωσης εργασίας και των απαγωγών και βεβαιωθείτε ότι η αντίσταση στην γείωση δεν είναι μεγαλύτερη από 10 ohm. Κάνετε μια καλή δουλειά στον καθαρισμό και την αποχέτευση του εξοπλισμού στο σταθμό, δώστε προσοχή να διατηρήσετε την εσωτερική ξηρή, καλά ηλεκτρισμένη, να κάνετε καλή δουλειά του εξαερισμού και να αποτρέψετε το όργανο από υπερθέρμανση.


3. Συντήρηση θυσιαστικής ανόδου

 1n1. Το καθημερινό έργο συντήρησης του αγωγού θυσιαστικής προστασίας ανόδου δεν είναι πολύ. Εκτός από τη μέτρηση του δυναμικού προστασίας, τη συντήρηση του πασσάλου δοκιμής, την ανίχνευση της άρθρωσης μόνωσης, την αφαίρεση σφαλμάτων γείωσης και άλλες εργασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εντυπωσιακής κυκλοφορίας της καθοδικής προστασίας, συνιστάται η μέτρηση των παραμέτρων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με αυτό, αναλύεται η κατάσταση προστασίας του αγωγού. Εάν η απόδοση του πρωτοτύπου επιδεινώνεται, πρέπει να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα. 


 2. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας επιθεώρησης, το ρεύμα εξόδου της θυσιαστικής ανόδου μπορεί να μετρηθεί για να επισκευάσει το σπασμένο καλώδιο. 

 3. Εάν το ρεύμα εξόδου της ανόδου μειώνεται προφανώς και η άνοδος δεν φτάνει τη ζωή του, το βραχυκύκλωμα του καλωδίου ανόδου είναι ο κοινός λόγος. Το αμπερόμετρο μπορεί να συνδεθεί σε σειρά στο καλώδιο ανόδου για να μετρήσει το ρεύμα εξόδου ανόδου ή μια αντίσταση 0,1 Ω μπορεί να συνδεθεί σε σειρά στο καλώδιο ανόδου. Η έξοδος ρεύματος ανόδου μπορεί να υπολογιστεί μετρώντας την πτώση τάσης στην αντίσταση. 

 4. Η αντίσταση γείωσης της ανόδου είναι ανοιξιάτικο κύκλωμα ανοιγμάτων ανόριο μείον το κλειστό κύκλωμα του κλειστού κυκλώματος διαιρούμενο με ρεύμα εξόδου ανόδου. 

4. Ανάλυση κοινών ελαττωμάτων στο σύστημα καθοδικής προστασίας


 1. Η βλάβη της κακής μόνωσης του αγωγού και της βλάβης διαρροής after ο σταθμός καθοδικής προστασίας τίθεται σε λειτουργία ή η προστασία του θυσιαστικού ανόδου τίθεται σε λειτουργία για μια χρονική περίοδο, το φαινόμενο που αυξάνεται το ρεύμα εξόδου της ομάδας θυσιαστικής ανόδου, ενώ η προστασία του αγωγού η απόσταση συντομεύεται υπό την καθορισμένη ισχύς. Ή στο σύστημα θυσιαστικής ανόδου, το ρεύμα εξόδου της ομάδας θυσιαστικής ανόδου αυξάνεται και η τιμή του έχει υπερβεί τη ζήτηση ρεύματος προστασίας του αγωγού, αλλά το σημείο προστασίας εξακολουθεί να αποτυγχάνει να φτάσει στον καθορισμένο δείκτη
.ονομάζεται αποτύπωμα για την προστασία της διαρροής του αγωγού.

 2. Αιτίες ηλεκτρικής διαρροής improper Κατασκευή, αστοχία ή διαρροή, διέλευση από μεταλλικό μανίκι, βραχυκύκλωμα αγωγού και γείωσης βραχυκύκλωμα.


 3. Πώς να κρίνετε το βραχυκύκλωμα μεταξύ του αγωγού και του γείωσης του πλέγματος 

έως να κρίνετε αν υπάρχει βραχυκύκλωμα μεταξύ του ηλεκτροδίου γείωσης και του αγωγού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος πιθανής μέτρησης. Το ηλεκτρόδιο αναφοράς χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του δυναμικού του ηλεκτροδίου αγωγών και γείωσης αντίστοιχα. Το δυναμικό του ηλεκτροδίου γείωσης βραχέων κυκλωμάτων και του αγωγού είναι το ίδιο. Ή να μετρήσετε τη δυναμική διαφορά μεταξύ του ηλεκτροδίου γείωσης και του αγωγού. Εάν η δυνατότητα μεταξύ των δύο είναι μηδέν, μπορεί να κριθεί ότι υπάρχει ένα βραχυκύκλωμα μεταξύ του γείωσης και του αγωγού.


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top