Διαφορά μεταξύ αληθινού σμάλτου και ψεύτικο σμάλτο

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2024-09-04

Το σμάλτο είναι ένα ποτήρι-σαν ουσία που παράγεται από συνδυασμό πυριτίου, ροής και χρωστικών. Το'Συνήθως εφαρμόζεται σε μεταλλικές ή κεραμικές επιφάνειες μέσω μιας διαδικασίας ψησίματος σε υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα γυαλιστερό, ανθεκτικό φινίρισμα που μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.


σολγνήσιο σμάλτο

Γνήσιο σμάλτο, γνωστό και ως υαλοειδές σμάλτο, κατασκευάζεται μέσω μιας σχολαστικής διαδικασίας. Ξεκινά με γυαλί σε σκόνη που συγχωνεύεται σε ένα υπόστρωμα, συνήθως μεταλλικό, σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η σύντηξη δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ του σμάλτου και του υποστρώματος, με αποτέλεσμα μια ελαστική επιφάνεια.

真珐琅1.jpg

Χαρακτηριστικά του γνήσιου σμάλτου

Ποιότητα Υλικών: Το γνήσιο σμάλτο χρησιμοποιεί υψηλή-ποιοτικά συστατικά. Τα χρώματα στο γνήσιο σμάλτο προέρχονται από μεταλλικά οξείδια, τα οποία αποδίδουν ζωντανές και πλούσιες αποχρώσεις.

Αντοχή: Το αυθεντικό σμάλτο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές, ξεθώριασμα και αμαύρωση, καθιστώντας το κατάλληλο για καθημερινή χρήση σε κοσμήματα και είδη οικιακής χρήσης.

Αφή: Το γνήσιο σμάλτο έχει απαλή, δροσερή πινελιά. Η επιφάνεια είναι ομοιόμορφη και συνήθως εμφανίζει ένα ποτήρι-σαν γυαλάδα.

Δεξιοτεχνία: Η δημιουργία γνήσιου σμάλτου απαιτεί δεξιοτεχνία. Κάθε κομμάτι είναι συχνά χειροποίητο και μπορεί να χρειαστούν ώρες, αν όχι μέρες, για να τελειοποιηθεί.

Αντοχή στη θερμότητα: Το γνήσιο σμάλτο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε μαγειρικά σκεύη καθώς και σε κοσμήματα.

Καλλιτεχνική Εφαρμογή: Το γνήσιο σμάλτο διατίθεται σε διάφορες τεχνικές, όπως cloisonné, champlevé και plique-ένα-jour, καθένα από τα οποία επιτρέπει μοναδικές καλλιτεχνικές εκφράσεις.


Πώς να αναγνωρίσετε το γνήσιο σμάλτο

Ψάξτε για Ποιότητα και Φινίρισμα: Εξετάστε την επιφάνεια για ομοιομορφία και λάμψη. Το γνήσιο σμάλτο έχει συνήθως άψογο φινίρισμα.

Ελέγξτε για φυσαλίδες ή ατέλειες: Ενώ μπορεί να προκύψουν κάποιες ατέλειες κατά τη διαδικασία κατασκευής, οι υπερβολικές φυσαλίδες ή το ράγισμα μπορεί να υποδηλώνουν κατώτερο προϊόν.

Αισθανθείτε το βάρος: Το γνήσιο σμάλτο τείνει να έχει κάποιο βάρος σε σύγκριση με τους τύπους απομίμησης που είναι συχνά ελαφρύτεροι λόγω της πλαστικής φύσης τους.

Παρατηρήστε το βάθος χρώματος: Τα χρώματα στο γνήσιο σμάλτο είναι πλούσια και βαθιά, χάρη στη χρήση μεταλλικών οξειδίων.


Απομίμηση σμάλτου

Απομίμηση σμάλτου, συχνά κατασκευασμένο από πλαστικό ή ρητίνη, έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με γνήσιο σμάλτο, αλλά δεν έχει πολλές από τις επιθυμητές ιδιότητές του. Μπορεί να βρεθεί σε ενδυματολογικά κοσμήματα ή μάζα-παραγόμενα είδη όπουe η εξοικονόμηση κόστους αποτελεί προτεραιότητα.

假珐琅2.png

Χαρακτηριστικά απομίμησης σμάλτου

Ποιότητα Υλικών: Το σμάλτο απομίμησης συχνά χρησιμοποιεί χαμηλότερο-ποιοτικά συστατικά, όπως πλαστικές ή συνθετικές ρητίνες, που μπορούν να το κάνουν λιγότερο ανθεκτικό.

Αντοχή: Σε αντίθεση με το γνήσιο σμάλτο, το σμάλτο απομίμησης είναι επιρρεπές σε ξύσιμο, ξεθώριασμα και θρυμματισμό. Με τον καιρό, μπορεί να χάσει τη λάμψη του.

Αφή: Το σμάλτο απομίμησης είναι συνήθως πιο ζεστό και ελαφρύτερο από το γνήσιο σμάλτο. Η επιφάνεια μπορεί να μην είναι τόσο λεία ή γυάλινη-σαν.

Διαδικασία Παραγωγής: Το σμάλτο απομίμησης δημιουργείται συνήθως μέσω διεργασιών χύτευσης ή χύτευσης σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη δεξιοτεχνία.

Επιλογές χρώματος: Αν και το σμάλτο απομίμησης μπορεί να επιτύχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αυτά τείνουν να μην έχουν το βάθος και τον πλούτο που φαίνεται στα γνήσια υλικά.

Ευαισθησία στη θερμότητα: Το σμάλτο απομίμησης μπορεί να μην αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, περιορίζοντας τις εφαρμογές του σε σύγκριση με το γνήσιο σμάλτο.


Πώς να αναγνωρίσετε απομίμηση σμάλτου

Επιθεωρήστε το Βάρος: Τα κομμάτια απομίμησης είναι συχνά πιο ελαφριά από τα γνήσια, πράγμα που δείχνει χαμηλότερο-ποιοτικό υλικό.

Ελέγξτε για Gloss: Η επιφάνεια μπορεί να φαίνεται λιγότερο γυαλιστερή και πιο πλαστική-σαν.

Αναζητήστε την ομοιομορφία χρώματος: Εάν το χρώμα φαίνεται πολύ τέλειο ή υπερβολικό, ειδικά για μάζα-προϊόντα που παράγονται, θα μπορούσε να είναι απομίμηση σμάλτου.

Νιώστε την Επιφάνεια: Μια ανομοιόμορφη ή τραχιά υφή θα μπορούσε να αναδείξει την απομίμηση του σμάλτου.



Η αξία του γνήσιου σμάλτου

Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ γνήσιου και απομίμησης σμάλτου είναι απαραίτητη για τους συλλέκτες και τους αγοραστές. Το γνήσιο σμάλτο έχει αξία λόγω της δεξιοτεχνίας, της αντοχής και των καλλιτεχνικών του ιδιοτήτων, ενώ τα απομιμητικά κομμάτια συχνά στερούνται τη μακροζωία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά.


Σκέψεις για την αγορά

Όταν αγοράζετε είδη εμαγιέ, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Ερευνα: Δείτε τη μάρκα ή τον τεχνίτη που δημιούργησε το κομμάτι.

Πιστοποιητικά γνησιότητας: Ζητήστε τεκμηρίωση εάν'επενδύοντας σε υψηλά-κομμάτια αξίας.

Σημείο τιμής: Τα γνήσια κομμάτια σμάλτου θα έχουν συνήθως υψηλότερη τιμή λόγω των υλικών και της χειροτεχνίας που εμπλέκονται.


Σύναψη

Η γοητεία του σμάλτου εκτείνεται πέρα ​​από την οπτική του γοητεία. Είτε είστε λάτρης της τέχνης, είτε είστε συλλέκτης ή απλά κάποιος που θέλει να κατανοήσει τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματά σας, η γνώση της διαφοράς μεταξύ γνήσιου και απομίμητου σμάλτου είναι ανεκτίμητη. Αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές κατασκευής του αυθεντικού σμάλτου, μπορείτε να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να εκτιμήσετε την τέχνη πίσω από κάθε κομμάτι. Θυμηθείτε, η αληθινή ομορφιά βρίσκεται στην ποιότητα και τη δεξιοτεχνία που αντέχει στο χρόνο.

Linkedin文章封面.png


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Dongguan hongde crafts co.,ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
Dongguan hongde crafts co.,ltd

Τίτλος εργασίας: Sales manager

Τμήμα: Sales

Εταιρικό τηλέφωνο: +86 18802610846

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Επικοινωνήστε μαζί μας

Κινητό τηλέφωνο: +86 18802610846

Δικτυακός τόπος: hongdecrafts.elb2bvip.com

Διεύθυνση: Room 601, Building 1, No. 6 Universe Road, Shipai Town, Dongguan City, Guangdong Province

Έξυπνο ρολόι τηλεφώνου, ρολόι Bluetooth
Πλήρες έξυπνο τηλέφωνο
Σαλόνι super cool δεξαμενή ψαριών
Οι πολύ μακριές σέξι βλεφαρίδες των γυναικών
Διατροφική Σούπερ Βιταμίνη C Χυμός Ποτό
Βολικό εξωτερικό τραπέζι
Έξυπνος έγχρωμος εκτυπωτής
Εξωτερικός μεγάλος ανεμιστήρας
Premium κόκκινο κρασί
Εξαιρετικά μικρός βολικός δίσκος αποθήκευσης USB
top