Η διαφορά μεταξύ μονοκρυσταλλικού πυριτίου, πολυκρυσταλλικού πυριτίου και άμορφου πυριτίου σε ηλιακούς συλλέκτες

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-01-18

Όσον αφορά την τεχνολογία ηλιακών κυττάρων για ηλιακούς συλλέκτες, υπάρχουν βασικά τρεις τύποι που μπορείτε να βρείτε στην αγορά: άμορφοι έναντι μονοκρυσταλλικών ηλιακών συλλεκτών.

Εδώ, εμείς και το35.39 θα εξηγήσουμε εν συντομία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός, έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν θα πάρετε μονο- ή πολυ ή άμορφα πάνελ.

Σύγκριση ηλιακών συλλεκτών: άμορφη έναντι μονοκρυσταλλικής τεχνολογίας ηλιακών συλλεκτών

zmkm-800_800 (34).jpg

Πολυκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ

Τα πολυκρυσταλλικά κύτταρα βρίσκονται συνήθως σε επίχρισμα.Είναι λιγότερο αποδοτικά από τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα και απαιτούν μεγαλύτερη επιφάνεια για την ίδια παραγωγή.

Μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ

Τα μονοκύτταρα βρίσκονται επίσης σε επίχρισμα.Είναι πιο αποδοτικά από τα πολυκρυσταλλικά κύτταρα και μπορούν να είναι μικρότερα σε μέγεθος για την ίδια παραγωγή.

Τα κρυστάλλινα πάνελ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κάθετα στον ήλιο για να επιτυγχάνουν την καλύτερη απόδοση.Τα κρυστάλλινα πάνελ δεν λειτουργούν εξίσου με τη μερική σκίαση (σε σύγκριση με τα κύτταρα Amorphous) και χάνουν σταδιακά ένα μικρό ποσοστό παραγωγής καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από την 25 Drive176C.

Μπορείς να βρεις μια πιο ενδελεχή σύγκριση του μονοπυρήνωσης και του πολυηλιακού πάνελ εδώ.

Άμορφοι ηλιακοί συλλέκτες

Έτσι, αυτό καλύπτει εν συντομία τα μονοκρυσταλλικά έναντι των πολυκρυσταλλικών ηλιακών συλλεκτών.Τώρα, για την άμορφη.Τα άμορφα κύτταρα προσφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα άλλα δύο.Είναι ο πιο αποτελεσματικός πυρήνας στην αγορά σήμερα, αν και χρειάζονται διπλάσια επιφάνεια για την ίδια παραγωγή ισχύος με μια μονόκρυσταλλική κουβέρτα ή ένα πάνελ.Ωστόσο, είναι πιο ευέλικτες και μπορούν να χειριστούν τις υψηλότερες θερμοκρασίες καλύτερα.

Τα άμορφα κύτταρα κατασκευάζονται από ένα λεπτό στρώμα πυριτίου, το οποίο επιτρέπει στους ηλιακούς συλλέκτες να είναι πιο εύκαμπτοι και, ως εκ τούτου, ελαφροί.

Τα άμορφα κύτταρα μπορούν να αντέξουν υψηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή, σε σύγκριση με πολυκρυσταλλικά κύτταρα ή μονοκρυσταλλικά κύτταρα.

Τα άμορφα κύτταρα λειτουργούν καλύτερα σε συνθήκες χαμηλής φωτεινής ροής σε σύγκριση ακόμη και με τα πιο αποτελεσματικά μονοκρυσταλλικά πλαίσια.Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να απορροφήσουν μια ευρύτερη ζώνη του οπτικού φωτός λόγω της τεχνολογίας των μονοηλιακών κυττάρων.

Έτσι, αυτή ήταν η σύντομη περίληψη των αμορφικών έναντι μονοκρυσταλλικών ηλιακών συλλεκτών.Δείτε την πιο εμπεριστατωμένη επιστημονική μας εξήγηση των διαφόρων τύπων ηλιακών πάνελ ή κατευθυνθείτε προς το δικό μαςwww.ucwdk.cn   σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σας ευχαριστώ που ήρθατε και σας εύχομαι καλή ζωή!



Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • UCWDK Solar Technology Co. Ltd.
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top