Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φινίρισμα PCB

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2022-08-19

Τα φινιρίσματα πινάκων τυπωμένων κυκλωμάτων είναι το τελικό προστατευτικό στρώμα που εφαρμόζεται σε ένα που θα τα προστατεύσει από περιβαλλοντικούς παράγοντες ή εξωτερική βλάβη. Πριν λίγο καιρό, αυτή η διαδικασία περιορίστηκε σε δύο τύπους φινιρίσματος: νικέλιο και χρυσό, και ισοπέδωση συγκόλλησης ζεστού αέρα (HASL). Σήμερα, δεκάδες επιλογές για φινιρίσματα είναι διαθέσιμες, καθένα με τα δικά τους οφέλη για διαφορετικές εφαρμογές.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, ποια φινιρίσματα τυπωμένων κυκλωμάτων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στην κατασκευή σας; Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις.

ΤΙ φινίρισμα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Μόλυβδος ή μόλυβδος-Ελεύθερος;

Υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το αν οι πίνακες τυπωμένων κυκλωμάτων που περιέχουν μόλυβδο είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Η λογική ήταν ότι, μόλις ένα προϊόν που περιέχει μια πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος απορρίπτεται, ο μόλυβδος θα διαρρεύσει στο περιβάλλον σε χώρους υγειονομικής ταφής και θα προκαλέσει επιβλαβείς επιπτώσεις για να διασκορπιστεί μέσω των λυμάτων.

Παρόλο που ορισμένες μελέτες ΣΟΕΣ έχουν δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει, υπάρχουν πλέον κανόνες και κανονισμοί που περιορίζουν την εισαγωγή και εξαγωγή ηλεκτρονικών αποβλήτων που περιέχουν μόλυβδο. Ο περιορισμός της ΕΕ στη χρήση επικίνδυνων ουσιών, ή RoHS, πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ηλεκτρονικά προϊόντα. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, κάθε ουσία που περιέχει μόλυβδο πρέπει να έχει συγκέντρωση κάτω από τα 1000 μέρη ανά εκατομμύριο προκειμένου να διατηρηθεί η συμμόρφωση προς τους εν λόγω κανόνες.

Η ισοπέδωση συγκολλήσεων ζεστού αέρα, ένας από τους δύο κύριους τρόπους με τους οποίους οι πίνακες τυπωμένων κυκλωμάτων ολοκληρώθηκαν αρχικά, περιέχει μόλυβδο, και τα προϊόντα που έχουν τελειώσει με αυτά δεν μπορούν να πωληθούν στην Ευρώπη. Ευτυχώς για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτό το είδος φινιρίσματος, ένα μόλυβδο-δωρεάν HASL είναι πλέον διαθέσιμο.

Διάρκεια ζωής

Η ποιότητα είναι μια λέξη που ρίχνεται γύρω από αρκετά στον κόσμο των τυπωμένων κυκλωμάτων. Και η αξιοπιστία; Ανάλογα με την εφαρμογή μιας πλακέτας τυπωμένων κυκλωμάτων, πιθανότατα θα θέλετε ένα προϊόν να λειτουργήσει καλά όχι μόνο όταν χρησιμοποιείται, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, πιθανότατα θα θέλετε ένα φινίρισμα που έχει ένα καλό ράφι-ζωή, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται για περίοδο μεγαλύτερο από έξι μήνες.

Τα περισσότερα φινιρίσματα θα επιτρέψουν αυτό, με την κύρια εξαίρεση είναι το οργανικό συντηρητικό συγκολλήσεως (OSP). Ενώ αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι οικολογικός-φιλικό, χαμηλό-κόστος, και απλό να κατασκευάσει και να επεξεργαστεί, δεν έχει ουσιαστικά κανένα ράφι-ζωή και μπορεί εύκολα να καταστραφεί.

Κόστος

Στον κόσμο των τυπωμένων κυκλωμάτων, παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Γενικά, η ακριβότερα φινιρίσματα PCB όπως ο ηλεκτρολυτικός συγκολλητικός χρυσός καλωδίων, ο ηλεκτρολυτικός σκληρός χρυσός, και ο ηλεκτρολυτικός χρυσός εμβάπτισης παλλάδιου νικελίου χωρίς ηλεκτρόλυση προσφέρουν οφέλη όπωςg μεγαλύτερη συγκολλησιμότητα καλωδίων, στενότερη πίσσα, και χρήση επαφών. Ωστόσο, όπως θα περίμενε κανείς από οτιδήποτε κατασκευασμένο από χρυσό, αυτοί οι τύποι φινιρίσματος είναι σημαντικά πιο ακριβοί.

Εξετάστε την τελική χρήση του προϊόντος σας πριν από την επιλογήt Το φινίρισμα είναι πιο ακριβό. Αν πουλάτε φθηνά ηλεκτρονικά καταναλωτικά, ίσως θέλετε να επιλέξετε λιγότερο δαπανηρές επιλογές. Συγκριτικά, οι εφαρμογές όπως οι αεροδιαστημικές και στρατιωτικές εφαρμογές μπορούν να απαιτούν αυτά τα εναλλακτικά φινιρίσματα.

Αντιμετώπιση ευαισθησίας

Ανάλογα με τον τύπο φινιρίσματος που χρησιμοποιείτε, το τελικό προϊόν σας μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιείτε κατά την κατασκευή Θα επηρεάσει αυτό όσο και το φινίρισμα. Το ασήμι βύθισης, ο κασσίτερος βύθισης και τα φινιρίσματα είναι, κατά κανόνα, πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο όταν δεν κρατούνται σωστά.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εξετάσετε την τελική εφαρμογή του προϊόντος που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν η τελική χρήση ενός προϊόντος μπορεί να απαιτήσει την αφαίρεση του πίνακα τυπωμένων κυκλωμάτων από το προϊόν, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε ισχυρότερους πίνακες τυπωμένων κυκλωμάτων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ PCB ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΧΡΗΣΤΗΣ

Υπάρχουν δεκάδες επιλογές διαθέσιμες στην αγορά για διαφορετικά φινιρίσματα. Ποιο είναι το καλύτερο ταίριασμα για τον πίνακα τυπωμένων κυκλωμάτων σας;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό θα πρέπει σχεδόν αποκλειστικά να προέρχεται από την τελική χρήση ενός προϊόντος. Τα φθηνά καταναλωτικά αγαθά μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χρησιμοποιούν λιγότερο ακριβά και λιγότερο ανθεκτικά φινιρίσματα, και αν προορίζονται να πετάξουν, πιθανότατα δεν θα πρέπει να περιέχουν μόλυβδο. Οι πίνακες για ένα διαστημικό λεωφορείο, σε σύγκριση, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα πιο προηγμένα και εφαρμόσιμα φινιρίσματα διαθέσιμα για να εξασφαλίσουν ότι οι επιβάτες προστατεύονται από το ακραίο περιβάλλον τους.


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top